- Mit femte år
For my english-speaking friends
Click the Union-Jack:
Skriv en hilsen i min egen nye gæstebog

Se hilsener i min egen nye gæstebog

Antal besøgende på Celine's Verden siden medio november 1998:

Vil du modtage en elpost hver gang Celine's Verden opdateres?
Så indtast din elpost-adresse herunder og tryk på knappen:


PS: Får du ikke et svar, så er der p.t. tekniske problemer -
brug i stedet en manuel anmodning  i form af en elpost her.

29.01.2002 - 28.04.2002 Skiferie, guldkorn og kyssepige


Celine elsker hatte - billede taget 05.04.2002
Celine elsker hatte 
(ligesom sin faster og sin mor)

Er der noget bedre end de små vogne o.l. der sluger 5-kroner?
Jeg elsker stadig disse på møntslugere som far kalder dem.

Lalandias Monkey-tonkey-lands kuglerum var lige sagen.
Bold-banen i Monky-Tonkyland i Lalandia var bare rigtig god

Men det bedste ved Lalandia var dog badebassinet.
Men det bedste ved Lalandia var dog at bade

Mette og jeg klapper heste i cirkus Arena
Her kigger jeg på hestene i cirkus Arena sammen med Mette. Hun er fars kollega Bente's datter og var utroligt sød til at kigge efter mig.

 

29.01.2002-28.04.2002 Skiferie, guldkorn og kyssepige

Far og mor siger, at jeg kommer med mange "guldkorn" for tiden. Jeg ved ikke rigtigt hvad det er, for jeg snakker jo bare. - Men her er nogle af dem:

Forleden skulle jeg i bad og ville have en lille plastictrold med i bad. Jeg spurgte pænt: "Far, kan det her vand tåle, at den her kommer med i bad?" - Det mente far nu nok.

En morgen stod jeg i vindfanget på vej ud af døren og åbnede og lukkede munden som en fisk. Far spurgte hvad jeg lavede? Og jeg svarede selvfølgelig: "Jeg kan ikke sige noget - der er slukket for lyden!"

I weekenden 20.-21.04.2002 blev det utrolig fint vejr. Temperaturen steg, og der kom liv alle steder. Ikke mindst så vågnede myrerne i haven op til dåd. Problemet er bare, at de ikke kun holder sig til haven, så da jeg så en masse myrer kravle rundt på gulvet ude i køkkenet, så skreg jeg op. Faktisk så sagde jeg, at "vi må købe et nyt hus, mor" - men da mor ikke synes det lige var sagen, så sagde jeg at "vi så må bygge et nyt hus". - Mor og far nøjedes dog med at fjerne myrerne, og købe en myrelokkedåse.

Jeg har nu også prøvet at være på skiferie. Det var ikke lige det at stå på ski der tiltalte mig mest, men noget fik jeg da oplevet. Nu skal du bare høre: 

Det var en lang køretur: Ca. 12 timers buskørsel (incl. færge og et par stop) torsdag nat i en såkaldt sovebus. Men prøv du først at blive hevet ud af en bus kl. 1 om natten på en kold parkeringsplads i en halv time, og derefter at sove på bussæder der ligger nogenlunde vandret, hvor du har ca. 130 cm. at gøre godt med i længden (OK for mig, men mor og far var lidt misfornøjede) og under 1 m. i højden når nu man som mig ikke har noget godt ude-sove-hjerte, samtidig med at vel 10-15 medpassagerer (ud af 57) er mere interesseret i at feste end sove!

Det blev ikke til meget søvn. Og da både mor og far og ikke mindst jeg blev ret trætte i løbet af fredagen, hvor vi jo var på skisportsstedet (30 km. fra hotellet hvor vi ikke fik værelse før fredag eftermiddag/aften) og dermed uden mulighed for at jeg (eller mor og far) kunne få så meget som en lur, så var fredagen lidt af en prøvelse. At vi sov godt og tidligt fredag aften, behøver jeg vel ikke at nævne. At vi så kom så sent fredag morgen (direkte med bussen), at vi skulle vælge imellem morgenkaffe/morgenmad (vi havde betalt for) og skiskole (vi ikke havde betalt for), ja, så valgte vi morgenmaden. Så det ville jo også være et vovestykke blot at kaste os ud i skikørslen uden videre. - Først da et par af fars arbejdskolleger gav os en smule introduktion, så fik vi skiene på opad dagen. Far fik kørt 10 gange ned af "babybakken" og faldt kun 1 gang. - Jeg var totalt uinteresseret i at stå på ski, og mor var lidt opgivende, så det blev primært til at lege lidt i sneen. Gudskelov var der en dreng på 8 med som hed Franz, som jeg faldt helt fint i hak med. Vi legede faktisk fint på hele turen. Det blev ligefrem til kys og kram, snak om kærester og "jeg elsker dig". Det grinede mor og far meget af sammen med Franz' forældre.

Lørdag var noget bedre. Jeg gad dog stadig ikke stå på ski, og mor turde simpelthen næsten ikke risikere at brække arme eller ben, men var dog ude en tur på fladt terræn med skiene på. Så mor passede primært mig. Franz' mor stod dog heller ikke meget på ski, så mor og hende + jeg og Franz hyggede os en del. Far forsøgte ind imellem at betvinge stadig større bakker. Det gik bedre og bedre. Babybakken var forladt og far var nu på en blå løjpe. Inden dagen var omme tog han den blå løjpe helt fra toppen og med ret pæn fart på, og uden at styrte. Lørdag aften gik vi i byen og spise sammen med Franz' forældre + 2 store søstre + et par mere. Det blev en helt hyggelig aften. Men billigt er det jo ikke i Sverige siger far! Ikke mindst fordi Franz og jeg ikke kunne lide den ret vi fik først, så vi var nødt til at få en portion pommes-frites også bagefter.

Søndag havde vi ca. 4 timer på skisportstedet, så de gik meget hurtigt. Far nåede dog den blå løjpe en halv snes gange, men også lige at styrte og vride sit knæ, så det gjorde ondt. Det havde han glæde af i godt 8 dage. - Derefter de næste 12 timer igen i bus hjem. Denne gang skulle vi dog ikke sove. Jeg skiftevis kedede mig bravt og hyggede mig højlydt med Franz, men jeg er ikke sikker på, at jeg altid var den mest populære i bussen! - På turen hjem lovede mor og far hinanden, at tage på bustur i 24 timer (på en forlænget weekend) med et barn på under 10-12 år, DET GØR DE IKKE MERE, så der går nok lidt tid, førend jeg kommer på skiferie igen.. - De vil dog ikke afvise, at vi kan finde på at køre på skitur selv eller lignende en anden gang. Sneen, stemningen og det at stå på ski (specielt for far) kan godt trække igen. Men næste gang vil vi bo i nærheden af skisportsstedet. - Kort og godt: Det var en OK tur - ikke mere. Vi fik alle lidt erfaringer og lidt smag for skisport og hvad en skitur er, og hvad man skal satse på. - Set i bakspejlet havde far dog nok ikke tilmeldt os lige netop denne tur. - Vi fik desværre ikke mange billeder fra turen, da fars camera det strejkede p.g.a. kulden.

Mor og far undrede sig efter skituren, at jeg overhovedet ikke har nævnt Franz med et ord siden. - Men helt ærligt, hvor mange andre har ikke en lille uskyldig "ferieflirt" på deres skiture, som de ikke tillægger den store betydning, når de er kommet hjem?

Det med drengebekendtskaber, det har jeg dog fulgt lidt op på efterfølgende. En dag så jeg en  læbestift i en reklame og spurgte mor, om jeg ikke måtte få sådan én. Jo, mor havde da en gammel læbestift liggende, som jeg godt måtte prøve. Da jeg fik den på, så kunne jeg jo naturligvis kunne tilføje, at "nu er jeg en rigtig kyssepige - nu kan jeg kysse Emil og Nichlas i børnehaven". - Og som sagt så gjort: Jeg tog læbestiften med i børnehaven dagen efter, og far og mor er overbevist om, at jeg sikkert legede "kyssepige" hele dagen.

Om det allerede var rygtedes på vejen hvor vi bor ved jeg ikke, men et par dage efter stod der pludselig en dreng: Peter på 5 år ude ved havelågen da vi skulle køre om morgenen. Jeg havde ikke tid til at lege med ham der, men allerede 2 dage efter, så kom han sammen med sin far og ringede på døren. Han havde plaget sin far og mor i 2 dage om, at komme hen og lege med mig. - Så nu har jeg fået mig en tilbeder på vejen. Ham har jeg leget med et par gange. Ja, sidst han havde sin (vistnok) fætter Joakim på 6 år på besøg, så kom de begge hen for at lege med mig. Men klokken var over halv otte om aftenen, så far sagde nej. - Far siger, at hvis jeg fortsætter den linie som "kyssepige" med læbestift og et stigende antal "drengetilbedere", ikke mindst hvis de kommer forbi ved aftentide, så kommer han vist til at hyre de 2 eunukker han altid taler om, lidt tidligere end til min konfirmation !!!

Jeg har også været i cirkus - det elsker jeg bare. Men for mig var hestene altså lige så interessante som elefanter og andre "vilde dyr".


Celine elsker at vaske op - og ikke mindst med udklædning på.
Jo, jeg har skam også køkkentjansen hjemme indimellem

Her afprøves det spirende skuespillertalent i de 3 bukke bruse i børnehaven
Jeg har også optrådt i børnehaven

Lalandias Monkey-tonkey-lands rutschebane er ikke så tosset.
Jungle-run i luftpuderne var bare lige mig. Jeg kaster mig uforfærdet ud i dem.

Der skal mod til at koppe ned fra Lalandias Monkey-tonkey-lands rutschebane.
Tro ikke at Lalandias legeland er for folk uden mod.

Far - sådan en hest vil jeg altså meget gerne have.
Ih altså, hvor kunne jeg godt tænke mig sådan en hest - far !!!

P6170013.jpg (207708 byte)
Jeg var den første i familien der fik en ny Peugeot-bil, efter mor fik job hos Peugeot.

Vi festede og flagede for landsholdet (så længe det varede)
At vi var 3 roligans der støttede Danmark under VM i fodbold er vist ingen hemmelighed

101-0119_IMG.JPG (1457249 byte)
Det var bare så dejligt at slappe af og hygge sig på ferien på Kreta

101-0123_IMG.JPG (1436103 byte)
Kan man forlange mere? Pool og isbar lige udenfor terrassen!

.Far siger at jeg bliver en smule forkælet med alt det jeg får.
Ser jeg ikke bare sej ud på min nye cykel, som jeg fik af onkel Hans og Dennis

P8110049.jpg (194987 byte)
Jeg har også været i Tivoli sammen med farmor og farfar

CelineOgLouiseDanser2.jpg (64100 byte)
Min bedste veninde er Louise fra børnehaven. Vi er tit hjemme hos hinanden

P1010009.jpg (120617 byte)
Var jeg ikke fin i min "julekjole"?

P1010032.jpg (149862 byte)
Jeg er begyndt at gå til ridning sammen med Louise. Jeg elsker det bare.

P1010072.jpg (167105 byte)
Min 5 års fødselsdag og hele stuen fra børnehaven på besøg

29.04.-28.01.2003 Bornholm, Kreta, suttefri, colatænder, veninde og ridning

Vi startede tidligt med at holde lidt ferie iår. Far havde lejet et sommerhus i Sandkås på Bornholm igennem KMD. Trods det kun var i starten af juni måned, så havde vi fint vejr. Vi kunne sågar ligge på stranden og gå i vandet. Det blev til en hyggelig uge med masser af is, strandtur, Brændegårdshaven  og så fik jeg min egen nye flotte Peugeot-bil, selv om jeg synes at el-motoren mangler lidt hestekræfter. Mor og far hyggede sig vist også kraftigt med VM i fodbold og vin på terrassen med udsigt over Østersøen.

Men det var ikke den eneste ferie vi var på i 2002. Mor og far ville være sikre på, at jeg sol og badet, så i slutningen af august måned var vi 14 dage på Kreta i udkanten af Chania. Det var pragtfuldt vejr fra ekstremt varmt i de første dage til behageligt varmt efterfølgende. Byens bedste restaurant var faktisk den på hotellet, så der spiste vi tit. Jeg skal hilse og sige, at jeg var flittig kunde hvor der blev solgt is. Under 2-3 is om dagen fik jeg i altfald ikke.

Og så blev jeg lidt småforelsket på Kreta. Min ferieflirt hed Georgeos. - Selv om han er græker og kun taler græsk, så legede vi faktisk rigtig godt sammen. - Jeg mødte ham, hans søster Nafsika, hans mor Xenia og farmor Thea og farfar Ole allerede på vej ned til Kreta. Fordi hans farmor og farfar bor i Danmark. Ole og Thea har i mange år boet i Grækenland hvor Thea kommer fra. Men de har også i Danmark, så Georgeos mor Xenia er halvt græsk og halvt dansk, og alle de 3 taler flydende både græsk og dansk. Men da Xenia er græsk gift og bor i Athen, så taler Georgeos og Nafsika kun græsk. Men kropssporg er som bekendt internationalt. - Vi var både i cirkus, i vandet, på legepladsen og alt muligt sammen. - Selv efter vi kom hjem har vi bevaret kontakten med vores græske venner.

Da vi kom hjem var omvæltningen - ikke mindst i vejret så stor, at jeg en dag det var gråvejr konstaterede: "... far det er ved det, at vi har brugt al solen på Kreta..."

Og nu vi er ved det dårlige vejr i Danmark, så var det en dag vældig tåget. Jeg forstod ikke hvordan det havde noget med toge at gøre. Så far forsøgte at forklare, at tåge er ligesom skyer - der bare er nede ved jorden. Jeg tyggede lidt på det og sagde så: " Far det er det der er problemet: Når skyerne er brugte, så falder de ned."

Jeg har altid været glad for cola. - Men jeg har også altid lært, at man ikke må få cola, før man har drukket sin mælk. - Efter at have været til tandlægen, hvor far så fortalte mig noget om mælketænder og nogle nye tænder efter mælketænderne; hvad var så mere naturligt end at konstatere at de tænder man får efter mælketænderne: Det må da så være cola-tænder!?

I år havde både mor og far fri til jul, så vi hyggede os rigtigt sammen. Juleaften var vi hos gudmor, Mik og Camilla med farmor og farfar. Bjarne var på arbejde på sit nye job. Du kan tro jeg fik mange gode julegaver.

Jeg elsker fyrværkeri, så nytårsaften skulle jeg naturligvis også med ud og se på. Naturligvis med beskyttelsesbriller på, for jeg ved godt det er farligt. Hvad følgende kommentar også illustrerer: " Du skal ikke være bange far, jeg skal nok gå hen sammen med dig (til fyrværkeriet)."

At bruge sut holdt jeg op med i efteråret 2002. Faktisk så var det Louises skyld. Fordi; Louise havde fået en kat: Malou - fordi hun holdt op med at bruge sut. Og da jeg hørte det, så ville jeg også gerne have en kat. Jeg kunne så også holde op med at bruge sut. - Som sagt så gjort. - Og faktisk gik der ikke ret mange dage før jeg havde helt glemt det med sutten. - Jeg glemte faktisk også lige det med katten, så det var faktisk først da vi nærmede os jul, at jeg kom i tanker om, at sutterne skulle hænges ud på træet - så kom julemanden måske med en kat. - Men sutterne hænger der faktisk endnu. - Jeg var jo ikke hjemme juleaften, så han kunne ikke komme med en kat. - Faktisk så mumler far lidt om, at han vistnok besøgte 2  lukkede kattepensioner incl. Kattens Værn lige før jul. Og at ikke færre end 2 kattekillinger i omegnen af Haslev har haft mig som adressat. Men da ingen af de nævnte killinger har kunnet holde sig i live, så har jeg faktisk ingen kat endnu. - Men til foråret er jeg sikker på, at jeg får en kat.

Louise er min bedste veninde. Vi går på samme stue i børnehaven, og leger altid sammen. Tit er vi også sammen i weekenden, eller efter børnehaven. - Nu er vi også begyndt at gå til ridning sammen hver lørdag formiddag. Og så går vi i biografen sammen også indimellem.

Jeg er også blevet helt skrap til at spille computer. Havde du regnet med andet - med den far? - Mine yndlingsspil er Lilo og Stitch der er for børn i 6-10 års alderen. Den har jeg spillet helt færdig allerede. Og Tom og Jerry samt Kaj og Andrea er andre favoritter. Mumitroldene og Teletobbies de kan ikke hidse mig op mere.

Til min 5 års fødselsdag der havde jeg iår hele stuen fra børnehaven med hjemme på besøg. - Der var godt nok gang i hele huset.

P6210040.jpg (193773 byte)
Hvis den lille havefrue en dag trænger til en afløser, så skal I bare sig til. Her sidder jeg på en sten i Sandkås på Bornholm

P6170010.jpg (147387 byte)
At flyde i en liggestol, spise is og kigge ud på Østersøen det er ikke så ringe endda

100-0044_IMG.JPG (1329722 byte)
Her ser I min sommerflirt på Kreta: Georgeos.

100-0095_IMG.JPG (827753 byte)
Der var også nogle pragtfulde strande på Kreta

Det var godt nok en flot lagkage at Kenneth han fik.
Så er vi til Kenneths fødselsdag i Fakse Ladeplads.

Her holder jeg forsigtigt en kylling hjemme hos Kurt Egon
At jeg er glad for dyr er vel ingen hemmelighed - selv de mindste kyllinger.

julemand.jpg (87242 byte)
Jeg tror stadig på julemanden. Se selv, han findes da.

P1010020.jpg (205970 byte)
Jeg ønskede mig ponyer til jul. Det ses helt tydeligt.

P1010004.jpg (215805 byte)
Her pynter jeg juletræ sammen med far. Det var virkelig hyggeligt. 

Pb030009.jpg (201581 byte)
I kan tro, jeg er blevet skrap til at spille computerspil. Her er det Kaj & Andrea. Men også Lilo & Stitch samt Tom & Jerry er favoritter.

 

[navigation.htm]

Denne side er sidst revideret af TFA 17-01-13